Jane Iredale in Dermalogica sta tudi pri nas vodilni profesionalni kozmetiki.

Objavljeno v Dnevniku, priloga Nika, 10.02.2016

Vedno večja želja žensk je obnavljanje kože in zmanjševanje videza postarane kože.
Odločilno vlogo ta hip v svetu igra retinol, ki zgladi vidne gube, izboljšuje čvrstost kože in globoko prodira v plasti kože.

Nika: Kdaj opazimo, da se koža na obrazu stara?

Gube nastanejo kot posledica izgube mišične mase in tanjšanja kože, saj oboje prispeva k izgubi elastičnosti ter dehidraciji. Nivo naravne vlažnosti kože začne upadati pri tridesetem letu, a se koža lahko začne starati že deset let prej. Posledica je izguba napetosti kože in upočasnjenost obnavljanja celic. Naravno odpadanje starih celic se tako upočasni, to pa naredi kožo grobo in brez sijaja. V povprečju traja obnova celic v srednjem življenjskem obdobju od 28 do 35, v zrelem pa 40 do 60 dni. Občutljivost kože povzročajo tudi škodljivi vplivi okolja. Pojavljajo se v obliki utravijolične svetlobe, onesnaženja in ekstremnih vremenskih razmer. Vsi ti dejavniki povzročajo suhost, zaradi katere je koža še bolj nagnjena k staranju in dehidraciji.

Nika: S čim zmanjšamo videz postarane kože?

Vesela sem, da je tudi nam končno dosegljiv produkt, ki vsebuje retinol. Njegovi temeljni lastnosti sta pospeševanje obnove celic in povečevanje tvorjenja kolagena. Sicer pa še vedno velja zlato pravilo, da s pilingom in seveda s sončno zaščito, ki ščiti kožo pred zunanjimi vplivi, naredimo za kožo največ. Ne samo na obrazu, tudi vrat in dekolte sta pomembna, saj vpijeta dvakrat več sončnih žarkov kot obraz. Na primer, sprememba na koži, ki se pokaže danes, je posledica sončenja izpred desetih let.

Nika: Je vsa čarovnija v uztrezni negi?

Kadar je koža zdrava in zaščitena je prezgodnje staranje minimalno. Zdravo življenje brez kajenja in pretiranega sončenja, z veliko telovadbe ter zdrave prehrane in s predpisanim profesionalnim sistemom Dermalogica za nego kože omogoča omejitev znakov staranja.

Nika: Kaj moramo opraviti vsak dan sami?

Najbolj pomembna opravila so čiščenje kože zjutraj in zvečer ter vlaženje z vlažilnimi toniki, potem nanos serumov z vitamini A, C in E in uporaba vlažilne kreme, lahko tudi bolj mastne za zvečer, tudi aromaterapevtskih olj, seveda po obveznem čiščenju. Vse to moramo za sijoč obraz vsak dan narediti doma.

Nika: Morda še kakšen univerzalen nasvet?

Koža je živa in se neprestano spreminja in razvija. Vedno mora imeti dovolj vlage, da ni dehidrirana. Če bi ženske doma vsak dan skrbno negovale kožo, bi bil to velik napredek. Dvakrat, trikrat na teden priporočam multivitaminsko masko in hialuronsko masko, s čimer dobi koža manjkajoče sestavine, da si lahko sproti opomore od zunanjih dejavnikov, sprememb vremena, stresa in življenskega sloga.

Obiščite spletne strani Dermalogica in Jane Iredale Slovenija

Dermalogica Slovenija
Jane Iredale, The Skin Care Makeup, Slovenija

Izbor izdelkov


Multivitamin Power Serum – POMLAJEVALNI KONCENTRAT Z VITAMINI
Serum vsebuje vitamine A, C in E v mikroovojnicah, da pomaga kožo krepiti in prenavljati. Gladi drobne gubice in izenačuje ten pri hiperpigmentaciji. Multivitamiski kompleks pospešuje globinsko prenovo in daje antioksidantno zaščito pred škodljivimi vplivi. S proteinskimi peptidi obnavlja elastičnost in zavira biokemične sprožilce staranja v koži.
Multivitamin Power Serum


Overnight retinol repair + buffer cream – NOČNA POMLAJEVALNA RETINOL KREMA + BLAŽILNA KREMA ZA ZRELO KOŽO
Prilagodljiva koncentrirana krema za nočno nego, ki pospešuje celično prenovo, krepi elastičnost in vlažnost, zmanjšuje znake staranja ter izenačuje ten.
Overnight retinol repair


MultiVitamin Power Recovery® Masque – ENERGIJSKA MASKA Z VITAMINI A, C, E
Učinkovita maska s koncentratom antioksidantnih vitaminov koži pomaga popraviti poškodbe, obenem pa okrepi njeno naravno zaščito in spodbuja obnavljanje zdravega tkiva. Nemudoma koži vrne izgubljeno vlago. Nežno gladi izsušeno, prezgodaj zrelo kožo. Vidno izboljšuje in hkrati varuje njeno voljnost in gladkost.
MultiVitamin Power Recovery Masque


PODLAGA ZA LIČILA IN SVETLILEC SMOOTH AFFAIR PRIMER
Smooth Affair je podlaga za puder s pomlajevalnimi lastnostmi. Izenačuje ten, zmanjšuje pore in osvežuje kožo. Ličila se nanašajo lažje in trajajo dlje. Ima osvežujoč in lahkoten vonj, ki prebudi čute…
Smooth Affair


KOREKTOR Z IZVLEČKOM ZELENEGA ČAJA DISSAPEAR
Kremasti izdelek z vsebnostjo pigmentov, ki prekrije celo tetovaže!

Disappear