Ko se pripravljate na poletje, v katerem boste pokazali malo več kože kot običajno, naj vam pomaga naših 6 najboljših poletnih nasvetov!

1. Uporabite piling za lepšo in bolj gladko kožo

Zakaj: Piling odstranjuje odmrle celice in s tem sivino kože, kar prepreči mašenje por ter izboljša vlaženje kože s toniki in vlažilnimi izdelki.

Kdaj: Piling priporočamo zjutraj pred toniranjem s tonikom, vlažilno kremo, zaščitnim faktorjem in ličili. Nasvet: Ličila bodo po pilingu bolj obstojna!

Ne pozabite: Po pilingu uporabite izdelek za vlaženje kože po vsem telesu, da v kožo zaklenete vlažnost, vedno pa jo tudi zaščitite pred sončnimi žarki z ustrezno ZF zaščito (kot priporoča FDA).

2. Vaša koža naj bo navlažena

Kako: Z intenzivnimi vlažilnimi maskami enkrat ali dvakrat na teden še dodatno okrepite vlažnost svoje kože. Fluidi so odlična izbira, najbolje pa se izkažejo pod vlažilno kremo. Prav tako so toniki prava osvežilna vlažilna nega, hkrati pa zmanjšujejo sivino in poroznost kože. Nasvet: Osvežite svojo kožo z rahlim pršenjem tudi za pisalno mizo, v avtu, telovadnici ali na letalu!

3. Spoprijateljite se s H20

Zakaj: Visoke temperature in več časa zunaj na zraku vodijo k dehidraciji, ki lahko povzroča omotico in glavobole!

Kaj lahko storite: Deset kozarcev po 2 dcl običajne filtrirane vode vsak dan pomaga vzdrževati optimalno raven vlažnosti v telesu in koži, prav tako pa pomaga pri razstrupljanju telesa. Nasvet: če pijete napitke s kofeinom, morate popiti vsaj trikrat toliko vode kot sicer!

4. Če dvomite, ponovno nanesite (in spet in spet)!

Zakaj:  Nanos ene plasti sončne zaščite ni dovolj, ZF nanašajte v zadostnih količinah in to pogosto. Raziskave kažejo, da večina ljudi ne uporabi niti približno toliko kreme s sončno zaščito, kot bi morali!

Koliko: Za obraz potrebujete eno čajno žličko, za celo telo pa vsaj 2x toliko.

Kako pogosto: Sončno zaščito nanašajte vsaki dve uri. Nasvet: če le lahko, se sončnim žarkom izogibajte od sredine dopoldneva do poznega popoldneva.

Bonus: Današnje napredne formulacije in tehnologije omogočajo, da lahko izberete sončno zaščito, ki je namenjena prav vašemu stanju kože. To pa pomeni, da lahko izberete izdelke, ki ne vsebujejo olj, ki kožo matirajo, pa tudi blažilne formule za zelo suho kožo, ali formule brez kemikalij, ki so namenjene prav občutljivi koži, ki hitro reagira.

5. Pomirite opečeno kožo

Kdaj: Če ste pozabili na sončno zaščito, je niste nanesli dovolj, ali pa vas je sonce ujelo nepripravljene.

Kaj sledi: Žal je škoda že nastala, ni pa potrebno, da vas vse peče! Super pomirjujoči rastlinski izvlečki in hladilni geli lahko pomagajo preprečiti luščenje kože ter pomiriti rdečico in vnetja.

Kako: Na kožo nanesite večjo količino hladilnega balzama – po možnosti že ob prvih znakih rdečice.

Preprečite: Že enkratna opečenost kože podvoji možnosti za nastanek melanoma – kožnega raka, zato priporočamo, da greste enkrat na leto k dermatologu na pregled, vsak mesec pa sami preglejte, če na koži opazite sumljive spremembe ali melanome. Nevarne so lahko že manjše bulice in novo nastala znamenja.

6. Popravite in regenerirajte kožo po poškodbah od sonca

Kaj povzroča poškodbe kože: UV žarki povzročajo staranje kože v obliki temnih madežev ali sončnih peg, zategnjeni koži in gubah, če vas je sonce opeklo ali ne. Sončna svetloba v stiku s kožo zažene krog poškodb (tudi zrahljano lipidno zaščitno plast), kar povzroča vnetja, nastajanje reaktivnih kisikovih molekul, ki onemogočajo celično rast, ter stimulacijo nastanka encimov, ki uničujejo kolagen.

Kaj storiti: Porjavelost je vsako leto poletni hit, pravzaprav pa gre za poškodbe in obrambo kože. Kožo morate zato vedno znova nahraniti s sestavinami, ki se borijo proti staranju in izničujejo poškodbe, ki so nastale. Prav tako pa jo z dobrimi izdelki vedno znova zaščitite pred nevarnimi posledicami UV žarkov.


Vodoodporni zaščitni tretma za kožo izpostavljeno soncu iz Dermalogice je namenjen celoviti UV zaščiti kože pri aktivnostih na prostem in plavanju. Izjemno lahka formula se po nanosu na kožo mehko vpije v kožo in pri tem ne pušča madežev. Izdelek lahko naročite na vaš dom na št. 059 041 000 (cena: €38.25).


 

Dermalogica zaščitni factor za športnike