FAQ

Home/FAQ

Faq

Ne glede na to, kaj slišite, preberete ali želite verjeti, staranja ne moremo razveljaviti. Obstaja pa nekaj pravil, ki jim lahko sledite, da vsaj nekoliko omilite nastajanje novih znakov staranja.

Videz in znake staranja lahko omilimo, pod nadzor lahko spravimo tudi nadaljnje staranje. Nove znanstvene raziskave odkrivajo sestavine, ki delujejo na biokemičnem nivoju, nadzorujejo staranje in minimirajo trenutne znake staranja. Med njimi so tudi antioksidanta vitamina C in E, pa tudi glukozamin, peptidi, mlečna kislina, retinil palmitat in seveda vsakodnevna uporaba zaščitnega faktorja.

Pogovorite se s svojim lepotnim terapevtom o prilagojeni negi prav za vašo kožo in omilite znake staranja.

Strokovne obravnave s pilingom so odličen način za čiščenje površine kože, za glajenje kože in zdrav sijaj. Tovrstne nege površinsko zgladijo manjše gubice in sončne pege ali temne madeže, hkrati pa izboljšujejo elastičnost kože.

Prej: Pred pilingom bo terapevt dvojno očistil kožo, saj mora najprej odstraniti vse sledi maščob, ličil in nečistoč.

Med: Na podlagi rezultatov Face Mapping® analize kože se bo terapevt odločil bodisi za kemični ali piling z mikrodelci, lahko pa izbere oba hkrati. Če med pilingom na koži čutite draženje, pekočo bolečino ali opeklinam podobno draženje, morate to terapevtu takoj povedati. Profesionalne linije vsebujejo več aktivnih snovi, zato je nekaj ščemenja na koži čisto običajnega, a ne sme biti premočno ali premoteče.

Po: Piling, še posebej s hidroksi kislinami, lahko poveča občutljivost kože na sončne žarke za od 13 % do 50 %. Zato ameriška uprava za zdravila in prehrano (FDA) priporoča uporabo izdelka z zaščitnim faktorjem po nanosu katerekoli hidroksi kisline – kar je seveda odličen nasvet tudi za nego doma.

Vaš lepotni terapevt vam bo predpisal tudi domačo rutino, da bodo rezultati po pilingu ostali kar se da dobri kar se da dolgo.

Nekateri rezultate opazijo takoj po prvem nanosu, vsi pa se strinjajo, da je občutek na koži takoj drugačen. Koža je očiščena, gladka, navlažena in že na videz malo bolj zdrava.

Če obravnavamo kožo z dolgotrajnejšimi težavami, kot so na primer staranje kože, akne ali hiperpigmentacija zaradi hormonskih sprememb oziroma sončnih žarkov, pa rezultati ne bodo vidni takoj. Vsekakor se zdravje kože izboljša in izboljšuje s časom, sploh če popolnoma sledite navodilom svojega izbranega lepotnega terapevta za kožo in uporabljate po sistemu Face Mapping® predpisane izdelke v priporočeni dnevni rutini.

Čisto enostavno – zdrava koža. Dermalogica uporablja sestavine, ki so namenjene ohranjanju kože v njenem najboljšem stanju – ne le za hitro prekrivanje dejanskih težav. Da pa ne bo nesporazumov: prednost zdrave kože je predvsem v tem, da tudi dobro izgleda. Če se držite svoje rutine in privedete kožo do najboljšega delovanja, lahko vaš lepotni terapevt za kožo vsako težavo, ki nastane kasneje, rešuje bolj učinkovito in hitreje. Vedeti morate, da se potrebe kože s časom tudi spreminjajo.

Lepotni terapevtiIz istega razloga kot zdravnika ali zobozdravnika: za boljše zdravje kože!

Koža je živ del vašega telesa oziroma vaš največji organ, ki vas ščiti pred negativnimi vplivi iz okolja in seveda ekstremnimi temperaturami. Preko kože se iz telesa izločajo strupi, hkrati pa se je koža sposobna neverjetno obnavljati po praskah, urezninah in poškodbah. Vedno znova se obnavlja in nas ščiti. Enostavno povedano: koža zadržuje v telesu, kar je dobrega, in izloča, kar je slabega.

Vaša koža potrebuje pozornost strokovnjaka in prav to je naloga Dermalogica lepotnih terapevtov.

Pri Dermalogici usposabljamo in skrbimo za strokovno znanje več kot 75.000 strokovnih lepotnih terapevtov. Dermalogica lepotni terapevti imajo licenco za delo, saj so prestali naporna izobraževanja o zdravju kože in predpisovanju Dermalogica izdelkov in neg.

To so osebe, ki imajo odgovore na vaša najbolj pereča vprašanja glede kože. Znajo poskrbeti za to, da boste na svoji koži doživeli prave in vidne rezultate. So najboljši v svojem poslu, njihova strast pa je skrb za vašo kožo. Najlepša koža, kar jo lahko imate, se začne z njenim uravnovešenim delovanjem – to pa se začne z obiskom pri Dermalogica lepotnem terapevtu za kožo. Začnite že zdaj uživati v svoji zdravi in sijoči koži!

Zgodovina Dermalogice sega v leto 1983, ko je kozmetičarka Jane Wurwand ustanovila Mednarodni inštitut za dermatologijo (The International Dermal Institute oziroma IDI), izobraževanje za kozmetičarje in raziskovalni center. Njena dejavnost je spremenila odnos kozmetičarjev do kože in v industrijo površinske lepote in lažnih magičnih obljub vnesla dejanske rezultate. IDI ima sedaj že 37 izobraževalnih centrov v ZDA, Veliki Britaniji, na Irskem, v Kanadi, Avstraliji in Novi Zelandiji, ki skrbijo za izobraževanje 75.000 lepotnih terapevtov na leto. IDI ostaja tudi raziskovalni center za Dermalogico in je ključen del razvoja izdelkov, testiranja in načrtovanja izobraževanja. Jane je leta 1986 ustanovila tudi podjetje Dermalogica ter v lepotne tretmaje vnesla val rezultatov in izdelkov, ki ne vsebujejo nesmiselnih kremic in stvari, ki jih stranke morda želijo, a prav gotovo ne potrebujejo. Od prvega dne naprej naše formulacije dvigajo prah v kozmetični industriji – ne le zaradi vrhunskih sestavin, temveč tudi zato, ker določenih ne uporabljamo. Še danes Dermalogica dviguje standarde tako, da ne uporablja poceni kemikalij, kot so na primer mineralna olja, lanolin, SD alkohol, dodatne dišave in barvila – hkrati pa naša pakiranja ostajajo enostavna in nemoteča.

Mila so narejena na osnovi maščob in olj, ki reagirajo z lugom (natrijev hidroksid), da ustvarijo alkalno reakcijo čiščenja na koži, kar pa seveda poruši njeno zdravo pH ravnovesje. Trdne maščobe, kot je kokosovo ali palmovo olje, pa tudi svinjska maščoba, se običajno uporabljajo v trdih milih zato, da le-ta ostanejo trda.

Vsi naši izdelki za čiščenje so brez mil in imajo uravnoteženo kislost, ki ščiti naravno zaščito pred izgubo vlažnosti na koži. Dermalogica izdelki za čiščenje so brez zgoraj naštetih maščob in olj, seveda pa ne vsebujejo sestavin živalskega izvora. Prav tako so brez dodanih dišav in barvil – vse vonjave, ki jih začutite, so iz naravnih rastlinskih olj in izvlečkov, ki prinašajo koristi tudi za kožo samo.

Dermalogica ima v svojem portfelju deset različnih izdelkov za čiščenje, kar pomeni, da se zdravje vsakega tipa kože lahko začne že s čiščenjem.

Saj pravzaprav jih, le s stališča zdravja in koristi za kožo.

Prvi in glavni cilj Dermalogice ostaja zdravo delovanje kože, saj verjamemo, da je skrb za zdravje kože pomembno tako, kot ščetkanje zob. Če je koža zdrava, lahko tudi dobro izgleda!

S tem v mislih je Dermalogica ustvarila izdelke, ki izpolnjujejo potrebe vseh, ki v prvo vrsto pri negi kože postavljajo zdravje.

Naša podlaga za make-up Treatment Foundation je pravzaprav zadnji korak dnevne rutine za nego kože in začetek nanašanja ličil na obraz. Podlaga je lahkotna in ne vsebuje olj, ustvarjena pa je na vodni osnovi, zato zagotavlja navlaženost in zaščito z antioksidanti ter pomaga delovanju kože, hkrati pa prekriva kot podlaga. Naravni barvni pigmenti namesto umetnih zagotavljajo odlično prekrivanje.

Med drugimi našimi izdelki pa lahko najdete tudi linijo Daily Groomers, med katerimi naj posebej izpostavimo šampon Shine Therapy in balzam Silk Finish. Gre za dva nežna izdelka, ki ju lahko uporabljate prav vsak dan, saj na lasišče in lase delujeta terapevtsko. Shine Therapy šampon vsebuje čistilne izvlečke, ki stimulirajo lasišče in hkrati odstranjujejo odvečne maščobe in nečistoče – za čudovito čiste in poskočne lase z neustavljivim leskom. Silk Finish balzam za lase lasišče nahrani, lasje pa so po uporabi neverjetno sijoči in popolnoma obvladljivi.

Ponosno lahko zapišemo, da se vsi naši izdelki proizvajajo v Južni Kaliforniji. Ker imamo proizvodne prostore tako blizu uprave in pisarn, lahko poskrbimo za vrhunsko kakovost in nadzor, prav tako pa s tem zaposlujemo lokalne prebivalce. Izdelki Dermalogica so narejeni v Južni Kaliforniji, prodajamo pa jih v več kot 80 držav sveta.

Nikoli nismo in nikoli ne bomo testirali na živalih.

Kot se trudimo pri Dermalogici poskrbeti, da imajo naši lepotni terapevti najvišji nivo znanja, tako se trudimo tudi, da družbi veliko vračamo. Januarja 2011 je Dermalogica postavila FITE – Financial Independence for Women through Entrepreneurship – ki namerava vsaj 25.000 ženskam po svetu posoditi sredstva za zagon lastnega podjetja. V sodelovanju s Kiva.org je FITE prva spletna stran, kjer lahko oddate mikro-posojilo izključno ženskam v ZDA in 56 državah po svetu. Tovrstno mikro-financiranje se je prvič pojavilo prav med ljudmi, ki to potrebujejo, tam, kjer to potrebujejo – na spletu in na samih lokacijah.

Čeprav je FITE več kot filantropskega značaja, pa je tudi Dermalogica Fondacija neverjeten uspeh za finančno samostojnost žensk in otrok že vse od leta 1999, saj spodbuja lokalno rast malih podjetij, ki jih vodijo ženske. Teh organizacij ne podpirajo druge, večje korporacije, zato so še toliko bolj pomembne, saj spodbujajo ženske k finančni neodvisnosti. Dermalogica podpira tudi izobraževanje, materiale in vse potrebno zato, da lahko otroci in ženske postanejo finančno neodvisni od moških. Dermalogica Fondacijo v celoti financiramo iz prodaje Dermalogica izdelkov.

Več o naši dobrodelnih programih lahko izveste tukaj: Dermalogica Fodacija.

Seveda, Dermalogica je podjetje v zasebni lasti, sedež je v Carsonu v Kaliforniji, ima pa tudi predstavništva v več kot 50 državah po svetu. Svoboda odločanja, ker nimamo druge uprave ali investitorjev, nam omogoča, da ostajamo zvesti svoji pravi viziji – zdravi koži, ter delujemo v smeri spodbujanja podjetništva, ustvarjalnosti in strasti, ko lepotnim terapevtom in njihovim strankam zagotavljamo izdelke, izobraževanja in orodja za lepo in zdravo kožo.

Izdelki Dermalogica so oblikovani tako, da najbolje učinkujejo, če vam jih predpiše specializirani Dermalogica lepotni terapevt s pomočjo analize kože Face Mapping®. Face Mapping® analiza je sistem za preiskavo kože centimeter za centimetrom, saj le tako lahko določimo ustrezno nego in izdelke, ki bodo zagotavljali prave rezultate. Brez pomoči Dermalogica lepotnega terapevta za kožo bi kaj hitro izbrali neustrezne izdelke, kar pa seveda ne bi vodilo k vašemu cilju – zdravi koži.

Dermalogica trdno stoji za učinkovitostjo izdelkov, ki jih prodajamo, če vam jih ustrezno predlaga lepotni terapevt. Zgodi se lahko namreč tudi, da pri nepooblaščenih prodajalcih in na spletnih straneh kupite pretečene izdelke, ponaredke ali enostavno napačne za svojo kožo. To pa pomeni, da Dermalogica ne more odgovarjati za njihovo ustreznost ali pristnost.

Dermalogica se odločno upira nepooblaščeni prodaji, zato vas lepo prosimo, da v primeru, če sumite, da nekdo (posameznik ali salon) prodaja naše izdelke nepooblaščeno, tega ne izpostavljate pred njimi, temveč to sporočite kar nam preko našega kontaktnega obrazca: pišite nam. Za pomoč vam bomo resnično hvaležni, saj tako ne le ščitimo ugled svoje blagovne znamke, temveč zagotavljamo strankam zdravo kožo s pravimi izdelki.

Če vas zanima sodelovanje v obliki Dermalogica lepotnega terapevta, se nam lahko kozmetičarji in saloni z ustrezno izobrazbo in dovoljenji javite kar preko našega spletnega obrazca za stik.

Spletno mesto dermalogica.si je uradna spletna predstavitev blagovne znamke Dermalogica in trenutno ne nudi možnosti spletnega nakupa. Dermale d.o.o. ne jamči za avtentičnost tistih kozmetičnih izdelkov Dermalogica, ki so kupljeni pri različnih internetnih posrednikih, kajti beležimo porast števila neavtoriziranih in nelegalnih spletnih trgovin, ki prodajajo ponaredke. Internetna prodaja negovalnih izdelkov Dermalogica preko spletnih strani slovenskih podjetij NI dovoljena in zanjo NI pravne podlage.

Le vaš strokovni lepotni terapevt lahko presodi, kakšna vrsta pilinga ustreza vaši koži, saj bo najprej opravil celotno analizo kože s Face Mapping sistemom.

Najverjetneje pa je, da bo nežen piling zelo koristil tudi vaši koži.

Piling priporočamo za skorajda vse tipe kože in težave, ki jih lahko imate, spodaj pa je naštetih nekaj primerov, ko piling ni priporočen.

Na koži, ki je bila nedavno opečena od sonca ali depilirana z voskom, ni dobro izvajati pilinga. Prav tako nikoli ne delajte kemičnega ali običajnega pilinga na odprtih ranah in urezninah.

Če je vaša koža razdražena, se lahko zgodi, da bo piling stanje še poslabšal in ogrozil naravno zaščitno plast kože. V vsakem primeru pa je bistveno, da glede pilinga upoštevate nasvete svojega lepotnega terapevta tako za kozmetično nego salonu kot doma.